Directorul Enel, semnal de alarmă: Scăderea preţurilor la energie va dura ani de zile / Viitorul depinde de sursele regenerabile

  • "Va dura ani de zile" pentru ca preţurile la energie să revină la nivelul de dinaintea războiului din Ucraina, a declarat pentru BBC şeful uneia dintre cele mai mari companii energetice din lume.
  • Francesco Starace, CEO-ul Enel, a declarat că scăderea preţurilor depinde de noi surse de energie, cum ar fi sursele regenerabile şi pompele de căldură.
9294 afișări
Imaginea articolului Directorul Enel, semnal de alarmă: Scăderea preţurilor la energie va dura ani de zile / Viitorul depinde de sursele regenerabile

Starace a declarat că anul acesta compania, care produce şi distribuie electricitate şi gaze, a încercat să îşi protejeze cei 20 de milioane de clienţi europeni de volatilitatea pieţei energetice. A făcut tot posibilul să respecte contractele cu preţ fix pe care le-a convenit, a spus el. Gigantul energetic italian vinde energie la peste 70 de milioane de locuinţe şi întreprinderi din peste 30 de ţări.

Criza energetică globală declanşată de invazia Rusiei în Ucraina "a arătat foarte clar cum dependenţa de o singură sursă de energie este periculoasă pentru Europa", a declarat Starace pentru BBC.

Guvernele din întreaga Europă cheltuiesc miliarde de euro pentru a ajuta întreprinderile şi gospodăriile să îşi plătească facturile la energie. De asemenea, acestea se străduiesc să asigure noi surse de aprovizionare.

Viitorul va fi "extrem de decarbonizat" şi va depinde de energia nucleară şi de cea regenerabilă, a spus el. Cu toate acestea, această trecere la sursele de energie regenerabilă are şi riscuri.

În iulie, Agenţia Internaţională pentru Energie a declarat că dominaţia Chinei în producţia de energie solară şi eoliană creează "provocări potenţiale pe care guvernele trebuie să le abordeze".vStarace a declarat că Occidentul încă este prea dependent de China pentru sursele regenerabile şi alte bunuri.

"O anumită reechilibrare trebuie să aibă loc pentru că este sănătoasă", a spus el, când a fost întrebat despre tensiunile geopolitice care interferează cu aprovizionarea cu energie. Acest lucru a ajutat la stimularea investiţiilor Enel în panouri solare, deşi extinderea fabricii din Sicilia va satisface în continuare doar 10% din nevoile Europei, a spus el.

Liderii politici au recunoscut, de asemenea, că Europa trebuie să îşi procure energia din mai multe locuri. Potrivit Consiliului European pentru Relaţii Externe, UE şi statele sale membre au semnat în acest an 56 de acorduri energetice cu 23 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici