Directorul general al companiei ucrainene Naftogaz a fost arestat pentru corupţie

Directorul general al companiei energetice naţionale Naftogaz din Ucraina, Evgheni Bakulin, a fost arestat vineri într-un vast caz de corupţie în care sunt implicaţi oficiali de rang înalt ai regimului fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

153 afișări
Imaginea articolului Directorul general al companiei ucrainene Naftogaz a fost arestat pentru corupţie

Directorul general al companiei ucrainene Naftogaz a fost arestat pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prejudiciul adus statului este estimat la circa 4 miliarde de dolari. Suma este departe de a reprezenta totalitatea tranzacţiilor suspecte care au atras atenţia anchetatorilor", a scris ministrul de Interne Arsen Avakov pe pagina sa de Facebook.

Compania de stat Naftogaz asigură producţia şi distribuţia de gaze şi petrol din Ucraina şi este însărcinată cu importurile de gaze din Rusia.

"Mă tem că ancheta fără compromisuri care are loc în prezent va dezvălui pierderi uriaşe şi implicarea unor persoane cunoscute, inclusiv oameni politici foşti şi actuali", a arătat ministrul, avertizând politicienii să nu facă presiuni în timpul anchetei.

El a spus că mecanismele corupţiei nu ar fi putut funcţiona decât într-un mediu permisiv şi cu complicitatea guvernului precedent, a Ministerului de Interne şi a justiţiei.

Potrivit presei ucrainene, sediul Naftogaz din Kiev a fost percheziţionat vineri de forţe de ordine, care au blocat accesul în clădire.

Postul de televiziune Hromadske a relatat că au mai avut loc percheziţii la domiciliul fostului ministru al Energiei Eduard Stavitski, care avea în subordine Naftogaz în timpul preşedinţiei Ianukovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici