Directorul pentru preţuri din ANRE, printre numele vehiculate pentru şefia Autorităţii - surse -

Directorul general al departamentului preţuri şi tarife în domeniul gazelor naturale din cadrul ANRE, Gabriel Sârbu, se află printre numele vehiculate pentru preluarea şefiei Autorităţii de reglementare, după demisia preşedintelui, Gergely Olosz, au declarat pentru MEDIAFAX surse din industrie.

14 afișări
Imaginea articolului Directorul pentru preţuri din ANRE, printre numele vehiculate pentru şefia Autorităţii - surse -

Directorul pentru preţuri din ANRE, printre numele vehiculate pentru şefia Autorităţii (Imagine: Mediafax Foto)

Gergely Olosz a demisionat, la începutul săptămânii, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), invocând noua calitate de deputat, dar şi dorinţa de a nu decredibiliza instituţia prin informaţiile legate de salariul său.

El a declarat că a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al ANRE având în vedere că, la 8 octombrie 2008, a depus jurământul ca deputat UDMR în Parlament, în conformitate cu toate procedurile şi termenele legale.

Olosz a precizat însă că demisia este şi "o chestiune de onoare" în urma unei serii de zvonuri şi speculaţii care, "în mod ciudat", au coincis cu decizia Autorităţii de a menţine neschimbat preţul gazelor în această perioadă.

Fostul preşedinte ANRE a arătat că se simte obligat să puncteze câteva lucruri, deoarece în ultimele zile au fost vehiculate zvonuri aberante despre salariile din ANRE, considerând că este total incorect ca opinia publică să rămână cu această impresie.

Mai multe ziare centrale au scris că managerii instituţiei au salarii fabuloase, care ajung până la 50.000 de euro pe lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici