Disney începe a treia rundă de concedieri şi elimină peste 2.500 de locuri de muncă

  • Disney începe cea de-a treia rundă de concedieri din acest an, urmând să elimine peste 2.500 de locuri de muncă
  • Este vorba de ultimul lot de concedieri care se aşteaptă să elimine în total peste 7.000 de roluri.
  • Disney a renunţat recent la planurile de a construi un campus corporativ de aproape 900 de milioane de dolari în Florida.
387 afișări
Imaginea articolului Disney începe a treia rundă de concedieri şi elimină peste 2.500 de locuri de muncă

Disney începe a treia rundă de concedieri şi elimină peste 2.500 de locuri de muncă

Disney începe a treia rundă de concedieri din acest an, peste 2.500 de angajaţi urmând să îşi piardă locurile de muncă, au declarat surse pentru CNN şi Deadline.
 
Disney taie în total aproximativ 7.000 de locuri de muncă în acest an, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor iniţiate de directorul general Bob Iger, care a revenit la conducerea companiei după ce fostul şef Bob Chapek a fost demis în noiembrie.
 
Iger a declarat anterior că Disney va pune în aplicare concedierile în trei tranşe, iar ultima va începe "înainte de începutul verii".
 
Deadline a relatat că această rundă de concedieri nu viza nicio divizie anume a companiei. Directorul financiar al Disney, Christine McCarthy, a declarat anterior, în cadrul unei recente teleconferinţe privind câştigurile companiei, că reducerile de marketing şi de personal de la Disney Media and Entertainment Distribution - unitatea de conţinut şi distribuţie pe care Iger a desfiinţat-o - vor constitui "cea mai mare parte a eficientizărilor" pe care compania le va introduce în acest an, potrivit Business Insider
 
Rapoartele privind începerea celei de-a treia runde de disponibilizări vin la scurt timp după ce Disney a renunţat la planurile sale de a construi un campus corporativ de aproape 900 de milioane de dolari în Florida, din cauza unei combinaţii între revenirea lui Iger, măsurie de reducere a costurilor companiei şi a bătălia juridică dintre Disney şi guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.
 
Disney plănuia să mute peste 2.000 de angajaţi - majoritatea de la sediul său central din California - în noul campus. Unii se mutaseră deja înainte ca planurile să fie abandonate, potrivit The Journal.
 
Iger, care a ocupat funcţia de director general între 2005 şi 2020, a fost numit din nou în această funcţie pentru un mandat de doi ani în noiembrie. De la revenire, el a fost implicat într-o dispută publică cu DeSantis, în urma căreia guvernatorul a încercat să elimine statutul de autoguvernare al Disney World Florida.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici