Dispută pentru încălcarea patentelor între Ericsson şi Samsung dusă în instanţă

Ericsson, cel mai mare producător de echipamente de reţele wireless la nivel mondial, a dat în judecată Samsung Electronics la un tribunal din Texas, după eşecul unor negocieri vechi de mai mulţi ani pentru licenţierea de tehnologie.

136 afișări
Imaginea articolului Dispută pentru încălcarea patentelor între Ericsson şi Samsung dusă în instanţă

Dispută pentru încălcarea patentelor între Ericsson şi Samsung dusă în instanţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plângere se arată că Samsung se foloseşte în mod ilegal de tehnologia Ericsson pentru telefoanele mobile, după expirarea unui acord anterior între cele două companii, transmite Bloomberg.

"Negocierile nu au avut succes pentru simplul motiv că Samsung refuză să plătească tariful aplicat şi altor companii concurente, pentru utilizarea patentelor Ericsson", se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

Samsung se mai află implicată şi în alte procese, la nivel mondial, cu Apple, cele două companii concurând pentru o poziţie dominantă pe piaţa smartphone-urilor şi a tabletelor.

Ericsson a cheltuit anul trecut 5 miliarde de dolari cu activităţi de cercetare şi dezvoltare şi a obţinut un profit net de 6,2 miliarde de coroane suedeze (937 milioane dolari) din licenţierea de tehnologie către alte companii.

Samsung susţine pe de altă parte că Ericsson a cerut sume exagerate pentru reînnoirea aceluiaşi portofoliu de pantente şi că va lua toate măsurile legale pentru a se proteja de aceste "pretenţii excesive".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici