SAMSUNG versus APPLE: Atacuri reciproce în instanţă vizând iPhone 5 şi Galaxy S III

Smartphone-urile Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note şi iPhone 5 şi versiunea "Jelly Bean" a sistemului de operare Android au fost introduse în procesul judecat în SUA între Apple şi Samsung, a cărui miză creşte odată cu atacarea unor produse de ultimă generaţie.

423 afișări
Imaginea articolului SAMSUNG versus APPLE: Atacuri reciproce în instanţă vizând iPhone 5 şi Galaxy S III

iPhone 5 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samsung Electronics a cerut adăugarea recent lansatului iPhone 5 pe lista produselor Apple atacate în justiţie pentru că ar încălca mai multe patente ale companiei sud-coreene.

Totodată, Apple a solicitat introducerea Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note şi a versiunii Android "Jelly Bean" prezentă pe modelul Samsung Galaxy Nexus, dezvoltat împreună cu Google.

Judecătorul Paul Grewal de la tribunalul San Jose, California, a acceptat cererile celor două companii, potrivit Bloomberg.

Într-un alt proces judecat în această vară la San Jose, Apple a câştigat daune de 1,05 miliarde de dolari de la Samsung după ce juraţii au decis că anumite produse ale companiei sud-coreene încalcă patente ale Apple. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Cei mai mari producători de smartphone-uri şi tablete premium se acuză reciproc de copierea a diverse elemente de design şi tehnologie, cu zeci de procese pe patru continente.

Noul proces judecat la San Jose va ajunge în faţa juraţilor în anul 2014, când vârfurile de gamă actuale ale Samsung şi Apple vor fi fost deja înlocuite cu noi modele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici