Distribuitorul Apple în România îşi va schimbă numele

Distribuitorul produselor Apple în România, Integrated Romanian Information Systems (IRIS), îşi va schimba denumirea în Apcom România, până la finele anului, şi estimează o creştere cu 10-20% a vânzărilor, de la o valoare estimată la 13 milioane de euro în 2008.

108 afișări
Imaginea articolului Distribuitorul Apple în România îşi va schimbă numele

Distribuitorul Apple în România îşi va schimbă numele

"Primul trimestru a fost unul dificil şi, de la o estimare iniţială de creştere a vânzărilor de 60%, am reajustat obiectivul pentru acest an la 10-20%. În 2008, vânzările IRIS către partenerii locali s-au ridicat la 13 milioane de euro, o cifră finală urmând să fie comunicată după încheierea auditului în cursul acestei luni", a declarat, marţi, într-o conferinţă, directorul general al companiei, Nikolai Savov.

Directorul de marketing al IRIS, Zsolt Kadar, a afirmat că decizia de rebranding a fost luată în urma creşterii afacerilor firmei, dar şi ale grupului libanez de companii din care face parte, MDS Holdings, în Europa Centrală şi de Est.

IRIS şi-a început activitatea în anul 1994 şi, din 1998, a intrat în componenţa grupului de companii MDS Holding, cu sediul central în Liban.

Apcom Group a fost fondat în 1987 şi relansat în primăvara anului 2009, având ca scop distribuţia IT&C în regiune. Sediul companiei şi centrul de distribuţie se află în Budapesta, Ungaria.

Compania distribuie produse Apple şi complementare produselor Apple în Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Slovacia, Slovenia şi Serbia.

MDS Holdings îşi desfăşoară activitatea de 35 de ani în 67 de ţări prin aproape 100 de companii din zona Europei Centrale şi de Est, Orientului Mijlociu şi Africa (EMEA). Afacerile holdingului au depăşit un miliard de dolari în 2008, potrivit lui Kadar.

Apple şi-a început activitatea în 1970, odată cu lansarea modelului Apple II şi a introducerea calculatorului Macintosh în 1980.

În 2008, afacerile Apple au crescut cu 35%, la 32,4 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici