Doar 10% dintre firmele în insolvenţă scapă de faliment prin restructurare

Mai puţin de 10% dintre firmele din România care intră în insolvenţă vizează reorganizarea, restul intrând în faliment, în timp ce în UE media ajunge la 30%. Diferenţa este explicată prin faptul că în UE procedura insolvenţei este aplicată de mai multă vreme, iar patronii ştiu cum să o folosească.

57 afișări
Imaginea articolului Doar 10% dintre firmele în insolvenţă scapă de faliment prin restructurare

Doar 10% dintre firmele în insolvenţă scapă de faliment prin restructurare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Înainte de declanşarea crizei, circa 2% din totalul dosarelor de insolvenţă vizau reorganizarea. În acest an, această pondere a mai crescut, dar consider că este sub 10%. Pentru prima jumătate a acestui an, circa 45% din procedurile de insolvenţă au fost cerute de debitori, astfel că numărul procedurilor iniţiate de debitori a ajuns să-l egaleze practic pe cel al procedurilor iniţiate de creditori", a explicat pentru gândul Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR).

Stănescu susţine că esenţial pentru ca firmele să reuşească în procesul de reorganizare este ca ele să introducă din timp cererea, să aibă cât mai puţine datorii şi să dovedească faptul că pot găsi finanţare de la un investitor, fond de investiţii sau o bancă.

Citeşte mai multe despre firmele în insolvenţă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici