Doar 7.000 de maşini din 20.000 disponibile, vândute în prima fază a programului "Rabla"

Doar puţin peste 7.000 din cele 20.000 de maşini disponibile în prima fază a programului "Rabla" din 2009, care se va încheia la sfârşitul lunii mai, fuseseră vândute până în 30 aprilie, conform unei statistici furnizate, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de Ministerul Mediului.

43 afișări
Imaginea articolului Doar 7.000 de maşini din 20.000 disponibile, vândute în prima fază a programului "Rabla"

Doar 7.000 de maşini din 20.000 disponibile, vândte în prima fază a programului "Rabla" (Imagine: Mediafax Foto)

Conform documentului citat, până în data de 30 aprilie fuseseră emise note de acceptare pentru 7.045 de maşini. Nota de acceptare este documentul final prin care românii ajung să-şi cumpere o maşină nouă la un preţ din care statul suportă 3.800 de lei în schimbul casării unei maşini proprii mai vechi de zece ani.

Cele mai multe maşini vândute până în 30 aprilie prin programul de înlocuire a parcului auto naţional, cunoscut sub numele de programul "Rabla", sunt produse de Dacia, numărul acestora fiind de 1.731. Grupul Renault/Nissan a vândut până acum 1.020 de maşini, iar maşini Skoda au cumpărat 777 de români.

Chevrolet, Opel, Ford şi Fiat au vândut şi ele patru-cinci sute de maşini.

Conform datelor furnizate de Ministerul Mediului, există doi producători care au primit cote în program care, până la 30 aprilie, nu au reuşit să vândă nicio maşină: Audi şi Lada, în vreme ce Honda şi Mazda au reuşit să vândă doar două şi, respectiv, cinci maşini din cota alocată pentru prima fază a programului.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, susţinea, în 18 martie, într-o conferinţă de presă, că programul "Rabla" merge "destul de prost", din cauza unor oficiali "care vorbesc fără să ştie".

Întrebat dacă declaraţiile sale referitoare la o eventuală creştere a primei de casare în cazul în care, în prima fază a programului pentru 2009, rezultatele sunt dezastruoase, Nemirschi a răspuns negativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici