Donald Trump laudă valoarea puternică a dolarului, dar vrea dobânzi negative

  • Donald Trump laudă valoarea puternică a dolarului, dar vrea dobânzi negative
  • Preşedintele SUA: "Toată lumea vrea tranzacţii cu dolari pentru că am menţinut dolarul puternic. Eu l-am menţinut puternic"
  • Donald Trump vrea dobânzi negative, oferind ca exemplu situaţiile din Germania şi Japonia
194 afișări
Imaginea articolului Donald Trump laudă valoarea puternică a dolarului, dar vrea dobânzi negative

Sursa foto: profimedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, joi, că vrea menţinerea unui dolar "puternic", lăudând performanţele monetare ale Administraţiei de la Washington, dar exprimând dorinţa unor dobânzi negative.

"Este o perioadă extraordinară să avem un dolar puternic deoarece întreaga lume, ...ştiţi, noi plătim dobânzi zero. Nici asta nu s-a mai întâmplat, plătim atât de puţin. Toată lumea vrea tranzacţii cu dolari pentru că am menţinut dolarul puternic. Eu l-am menţinut puternic", a afirmat Donald Trump, potrivit postului Fox News.

Dolarul a avut o tendinţă de creştere în raport cu euro, dar este în scădere cu 1,48% faţă de yenul japonez, notează Fox Business. Chiar dacă este bucuros că dobânda de politică monetară este la nivelul zero în SUA, Donald Trump vrea dobânzi negative, oferind ca exemplu situaţiile din Germania şi Japonia.

"Dacă ei beneficiază de dobânzi negative, ar trebui să facem şi noi acest lucru. Cred cu tărie că ar trebui să avem şi noi dobânzi negative", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
trump,
economie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici