Două avioane cu români au decolat să salveze recoltele din Anglia. Britanicii nu vor să lucreze în agricultură, fermierii au făcut presiuni

  • Alţi 300 de români au plecat la muncă în Marea Britanie.
  • Ei vor lucra la fermele şi pe plantaţiile din Regatul Unit.
  • Românii spun că pleacă de acasă pentru că aici nu îşi găsesc de muncă sau banii câştigaţi sunt prea puţini.
9701 afișări
Imaginea articolului Două avioane cu români au decolat să salveze recoltele din Anglia. Britanicii nu vor să lucreze în agricultură, fermierii au făcut presiuni

Sursă foto: Profimedia

Deşi restricţiile de călătorie nu s-au ridicat, iar în Marea Britanie epidemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime, 300 de români au decolat vineri spre Regatul Unite pentru a munci în agricultură. Fie că aici nu îşi găsesc un loc de muncă, fie că nu sunt mulţumiţi de salariile pe care le primesc de la angajatorii din ţară.

Romică: ”Ei bine, dacă am avea un loc de muncă aici, nu am mai pleca. Nu mergem acolo pentru că avem o viaţă bună aici. Să fi avut măcar o slujbă pentru care se dă salariul minim. Nu am de ales. Am patru copii şi nu pot sta acasă, iar acum, din cauza pandemiei, sărăcia este şi mai mare. ”

Petre: ”În România nu poţi câştiga banii pe care îi câştigi acasă. Lucrăm afară şi venim cu ei în ţară. Să-i avem de cheltuieli, de plătit întreţinere, lumină, internet, apă, tot ce ţine de o gospodărie.”

Marea Britanie are nevoie anual de peste 90.000 de lucrători sezonieri în agricultură, iar baza sunt muncitorii străini. Britanicii nu sunt foarte încântaţi să facă o astfel de muncă. Din cauza coronaviruslui, Regatul s-a văzut la rândul său să îşi închidă graniţele. O lovitură resimţită din plin de fermieri, care au făcut presiuni asupra autorităţilor să permită intrarea în ţară a sezonierilor. Au încercat, iniţial, să angajeze muncitori britanici, dar din cei 50.000 de oameni care au aplicat pentru un job în agricultură, doar 112 au ajuns să fie angajaţi, ceilalţi s-au răzgândit rapid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici