Dragu: Avem discuţii cu firme străine prezente în România care sunt interesate să treacă Prutul

Republica Moldova poate fi şi ea o piaţă de interes pentru companiile străine care sunt deja în România şi care vor să-şi extindă afacerile în regiune, declară la RFI guvernatoarea Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Anca Dragu.

581 afișări
Imaginea articolului Dragu: Avem discuţii cu firme străine prezente în România care sunt interesate să treacă Prutul

Dragu: Avem discuţii cu firme străine prezente în România care sunt interesate să treacă Prutul

„Foarte important la nivelul ţării este să ne uităm la o predictibilitate a politicii fiscal-bugetare în Republica Moldova, pentru că asta ar da încredere investitorilor. Da, avem nevoie de investitori. Avem discuţii în special cu companiile străine care sunt deja prezente în România. Sunt interesate şi să treacă Prutul şi să vină cu investiţii în Republica Moldova, pentru că aceste companii deja înţeleg zona, înţeleg foarte bine regulile. Adică e mai puţin probabil ca o companie care acum este situată în Londra, să zic, să se gândească să vină direct la Chişinău, dar pentru o companie care deja funcţionează în România... mai ales în acest context în care începem negocierile pentru aderarea la UE”, spune Anca Dragu


Guvernatoarea Băncii Naţionale a Moldovei crede că ”important este pentru Republica Moldova, dacă ne uităm ce să înveţe din România, să păstreze o stabilitate fiscal-bugetară, predictibilitatea politicilor fiscale, să fie generoasă cu investitorii, în general, indiferent de natura capitalului şi capitalul local trebuie cu siguranţă stimulat”.

„Şi foarte important, politica fiscal-bugetară, în sensul de buget naţional, acolo avem nevoie de predictibilitate, în orice ţară din lume, pentru că altfel, derapajele bugetare înseamnă inflaţie, înseamnă pericole pentru mediul investiţional, în general”, încheie Dragu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici