După ce Guvernul Viorica Dăncilă a căzut, indicii bursieri au deschis în creştere

La o zi după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură, indicii bursieri au deschis în apreciere şedinta de tranzacţionare de vineri.

981 afișări
Imaginea articolului După ce Guvernul Viorica Dăncilă a căzut, indicii bursieri au deschis în creştere

După ce Guvernul Dăncilă a căzut, indicii bursieri au deschis în creştere

Astfel, potrivit datelor BVB, indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0.34%, fiind cotat la 9,512.10 puncte.

Indicele BETPlus urcă cu 0.27%, la 1,418.22 puncte, la ora transmiterii acestei ştiri.

De asemenea, indicele BET Total Return se apreciază cu 0.29%, ajungând la 15,216.12 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea "free-float"-ului celor mai tranzacţionate şaisprezece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui.

În schimb, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus "Fondul Proprietatea", se depreciază cu 0.43% la valoarea de 41.786.06 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (simbol FP) stagnează, la ora transmiterii acestei ştiri, la valoarea de 1.1750 lei/acţiune.

Titlurile "Romgaz" (simbol SNG) au crescut cu 0.82%, la 37 lei/unitate. Pe bursa de la Londra, preţul certificatelor de depozit (GDR) "Romgaz" scade 1.45%, la 8.47 dolari.

Pe BVB, acţiunile "Electrica" (simbol EL) stagnează la 11.15 lei/titlu, în timp ce pe bursa de la Londra preţul GDR-urilor coboară cu 0,96% la valoarea de 10.30 dolari.

Taguri:
dancila,
bvb,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici