Economia Chinei a fost în treilea trimestru superioară celei japoneze

Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei a fost în cel de-al treilea trimestru superior celui al Japoniei, al doilea ca mărime la nivel mondial, dar mai mic pe ansamblul primelor nouă luni ale acestui an, a anunţat guvernul nipon.

30 afișări
Imaginea articolului Economia Chinei a fost în treilea trimestru superioară celei japoneze

Economia Chinei a fost în treilea trimestru superioară celei japoneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două state asiatice "se luptă" pentru poziţia a doua în clasamentul economiilor mondiale.

Japonia, devansată doar de SUA, deţine acest titlu din 1968, însă riscă să-l piardă din cauza creşterii puternice a economiei chineze.

În termeni nominali, PIB-ul nipon a fost mai mare decât cel al Chinei în perioada ianuarie-septembrie, a subliniat un oficial al guvernului japonez.

"În cazul Japoniei, PIB-ul s-a situat la 3.959,4 miliarde de dolari, în timp ce PIB-ul Chinei s-a cifrat la 3.946,8 miliarde de dolari. Între iulie şi septembrie, cel chinez a fost mai mare, de 1.415,4 miliarde de dolari, faţă de 1.369,3 miliarde de dolari în cazul Japoniei", a precizat el.

Creşterea trimestrială a economiei chineze se apropie sau chiar depăşeşte 10% în ultimul timp, în timp ce avansul Japoniei pare să încetinească. Analiştii apreciază că Japonia va fi întrecută de China, până la sfârşitul anului, în ceea ce priveşte mărimea economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici