Economia Coreei de Nord a avut anul trecut cea mai mare creştere din 2008, în pofida izolării pe plan internaţional

Economia nord-coreeană a înregistrat anul trecut cea mai puternică creştere din 2008, în pofida izolării pe plan internaţional pe fondul sancţiunilor economice aplicate în urma testelor cu rachete balistice şi dezvoltării de arme nucleare.

1029 afișări
Imaginea articolului Economia Coreei de Nord a avut anul trecut cea mai mare creştere din 2008, în pofida izolării pe plan internaţional

Economia Coreei de Nord a avut anul trecut cea mai mare creştere din 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Produsul Intern Brut al Coreei de Nord a crescut anul trecut cu 1,3%, după un avans de 0,8% în 2011, potrivit estimărilor prezentate de banca centrală a Coreei de Sud, transmite Bloomberg.

Datele Băncii Coreei arată că economia Coreei de Nord s-a contractat în patru din ultimii şapte ani.

"Agricultura şi pescuitul au înregistrat o creştere de 3,9% datorită utilizării mai răspândite a îngrăşământului în producţia de porumb şi orez", se arată într-un comunicat al băncii centrale a Coreei de Sud.

Producţia de porci şi păsări a urcat cu 12,3%, notează instituţia de la Seul.

Datele prezentate de Coreea de Sud reprezintă una dintre puţinele oportunităţi de a evalua situaţia economică a Coreei de Nord, care nu publică astfel de informaţii.

Banca centrală a Coreei de Sud prezintă anual estimări privind condiţiile din economia Nordului, pe baza datelor obţinute de la serviciile de informaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici