Economia României va scădea cu 7,5% în 2009

Fitch Ratings prognozează pentru România o scădere a economiei de 7,5% în acest an şi un deficit bugetar de 7% din Produsul Intern Brut (PIB) proiectat, cifre mai optimiste faţă de estimările Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cele ale Guvernului.

63 afișări
Imaginea articolului Economia României va scădea cu 7,5% în 2009

Economia României va scădea cu 7,5% în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a revizuit în scădere, la sfârşitul lunii septembrie, prognoza privind contracţia economiei româneşti în acest an, de la 4% la 7,7%.

FMI anticipează pentru România o scădere economică de 8-8,5% în 2009, revizuită în august, dublu faţă de estimarea din luna martie, de 4,1%.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar, ţinta Guvernului este aceeaşi cu obiectivul angajat în august în urma primei revizuiri a acordului cu FMI, de 7,3% din PIB pentru acest an.

Reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale au fost de acord, în august, cu majorarea deficitului bugetar la 7,3% din PIB în 2009, comparativ cu proiecţia anterioară de 4,6% din PIB, şi la reducerea acestui dezechilibru la 5,9% din PIB anul viitor.

Fitch anticipează pentru 2010 o creştere economică de 2% în România şi un deficit bugetar de 4,5% din PIB.

CNP plasează creşterea PIB de anul viitor la 0,5%, în linie cu estimarea FMI, de 0,5-1%.

Agenţia de rating prevede pentru anul 2011 o creştere economică de 4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici