Economia zonei euro continuă să crească în decembrie

Economia zonei euro continuă să crească în decembrie, potrivit rezultatelor sondajelor efectuate de Markit, care indică o revenire puternică a activităţii în sectorul dominant al serviciilor şi în industria prelucrătoare.

12 afișări
Imaginea articolului Economia zonei euro continuă să crească în decembrie

Economia zonei euro continuă să crească în decembrie

Indicele Purchasing Managers Index calculat de Markit pentru sectorul serviciilor, în baza unui sondaj la care au participat 2.000 de companii, a înregistrat în decembrie cea mai mare creştere din ultimii doi ani, urcând la 53,7, de la 53 în noiembrie, transmite Reuters.

Pentru sectorul industriei prelucrătoare, indicele calculat în mod similar a crescut în cel mai rapid ritm din ultimele 21 de luni, la 51,6, de la 51,2 în noiembrie.

Creşterile indicilor au depăşit estmările economiştilor, iar nivelurile peste pragul 50 indică expansiunea sectoarelor economice respective.

"Evoluţia este predominant pozitivă, dar trebuie să nu uităm de unde plecăm", comentează un analist Markit, subliniind că economia se află într-o zonă de depresiune.

Economia zonei euro a scăzut timp de cinci trimestre consecutive, însă a revenit pe creştere, cu o expansiune de 0,4%, în trimestrul al treilea al acestui an. Analiştii anticipează un nou avans, de 0,5%, în ultimul trimestu al anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici