Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat

Cotaţiile valutare afişate joi de Banca Naţională arată un curs de 4,5509 lei/euro, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară, şi de 4,2454 lei/dolar, în scădere puternică faţă de ziua anterioară, când Federal Reserve (Fed) a decis majorarea dobânzii-cheie din SUA cu 0,25 puncte procentuale.

1213 afișări
Imaginea articolului Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat

Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat (Imagine: Thomas Dan/ Mediafx Foto)

Euro s-a plasat, astfel, pe un palier apropiat de media săptămânii (4,55 lei), însă dolarul american a coborât la cotaţii care n-au mai fost înregistrate de la mijlocul lunii februarie (4,24 lei).

Fed a dispus, miercuri, majorarea dobânzilor cu 0,25 puncte procentuale, o manevră decisă în contextul aşteptărilor privind un ritm constant al creşterii economice, creării de locuri de muncă şi atingerii ţintei de inflaţie, potrivit Reuters.

Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC - un organism din cadrul sistemului bancar central din SUA) a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale cu 0,25 de puncte procentuale, de la intervalul 0,5%-0,75% la 0,75%-1,00%.

În primele ore după comunicarea acestei decizii, pe pieţele internaţionale s-au înregistrat aprecieri uşoare ale dolarului faţă de euro, pentru ca ulterior să intervină o depreciere semnificativă, raportul consemnat la ora 13.00 (ora României) fiind de 1,0722-1,0721 euro/dolar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici