Efectele caniculei: consumul de energie electrică atinge un al doilea maxim istoric într-o săptămână

Valorile consumului naţional de energie în sezonul verii au atins cote maxime istorice miercuri, depãşindu-le pe cele înregistrate vineri, 25 iunie, anunţă Transelectrica.

216 afișări
Imaginea articolului Efectele caniculei: consumul de energie electrică atinge un al doilea maxim istoric într-o săptămână

Efectele caniculei: consumul de energie electrică atinge un al doilea maxim istoric într-o săptămână

Astfel, pe fondul condiţiilor meteo caniculare, consumul mediu al zilei de miercuri a fost cu 132 de MW mai mare decât cel înregistrat vinerea trecutã.

Cel mai mare consum de electricitate a fost înregistrat în intervalul orar 13:00 – 14:00, când s-a atins valoarea instantanee maximã de 8.656 MW (ora 13:38), cu 222 MW mai mult decât în data de 25 iunie 2021.

Consumul înregistrat miercuri a fost acoperit din producţia de energie electricã internã, în acelaşi timp înregistrându-se şi un sold mediu de export de 38 MW.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici