Eficientizarea companiilor la care statul este acţionar nu se poate realiza pe termen scurt

Eficientizarea companiilor la care statul este acţionar majoritar sau minoritar este foarte greu de realizat pe termen scurt, fiind un proces greu care nu poate fi implementat de la o zi la alta, a declarat Borbely Karoly, secretar de stat în Ministerul Economiei.

33 afișări
Imaginea articolului Eficientizarea companiilor la care statul este acţionar nu se poate realiza pe termen scurt

Eficientizarea companiilor la care statul este acţionar nu se poate realiza pe termen scurt (Imagine: NorthFoto/Mediafax Foto)

"Guvernul vrea să eficientizeze companiile de stat, dar este un subiect foarte greu. Ştiţi cum este o companie ca CFR sau Compania Naţională a Huilei care au datorii foarte mari. Pe termen scurt este foarte greu să restructurezi şi să eficientizezi aceste companii. Guvernul vrea să le eficientizeze, este un plan la Ministerul Economiei de a demara într-un timp scurt procesul de vânzare a companiilor la care statul are sub 50% din acţiuni. Nu ajută la nimic ca statul să rămână în companii unde nu este acţionar majoritar", a spus Borbely Karoly la un seminar.

El a menţionat că la CFR, de exemplu, se are în vedere, în primă fază, reducerea cheltuielilor prin disponibilizări, dar a menţionat că fiind vorba de companii foarte mari deciziile care se iau sunt treptate şi nu se pot aplica de pe o zi pe alta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici