Electrificarea liniei Constanţa-Mangalia. Licitaţie lansată de CFR Infrastructură

CFR Infrastructură a anunţat vineri că a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării şi modernizării liniei de cale ferată Constanţa-Mangalia.

239 afișări
Imaginea articolului Electrificarea liniei Constanţa-Mangalia. Licitaţie lansată de CFR Infrastructură

Electrificarea liniei Constanţa-Mangalia. Licitaţie lansată de CFR Infrastructură

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, compania a lansat licitaţia deschisă, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării şi modernizării liniei de cale ferată Constanţa-Mangalia, în lungime de 43 de kilometri.

În urma lucrărilor, viteza de circulaţie a trenurilor va creşte la 160 km/h, respectiv 120 km/h.

Proiectul presupune modernizarea, consolidarea şi repararea clădirilor, spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonei comerciale şi asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv. De asemenea, se intenţionează dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent şi de viitor o impune, modernizarea echipamentului de telecomunicaţii şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă.

Sursa de finantare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar durata contractului este de 9 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie.2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici