Electrocasnicele româneşti, la mare cautare în Vest

După modelul din industria auto, iată că şi electrocasnicele noastre sunt din ce în ce mai apreciate. Şi vesticii şi esticii cumpără de la noi frigidere sau aragaze, potrivit Incont.ro

1140 afișări
Imaginea articolului Electrocasnicele româneşti, la mare cautare în Vest

Electrocasnicele româneşti, la mare cautare în Vest (Imagine: Cristi Vatavu/Arhiva Mediafax Foto)

Comercianţii au constatat o creştere de 14% în primele trei luni. Iar fabricanţii mărturisesc că mare parte din producţia de electrocasnice se duce la export. În magazine, chiar dacă nu se vede o creştere importantă, vânzările s-au stabilizat şi nu mai scad. Oamenii se orientează către mărfuri mai ieftine şi acestea în general făcute în România.

Frigiderele şi componentele IT reprezintă peste 25% din piaţă. În primul trimestru din 2011 continua evoluţia bună în industrie, unde producţia a crescut cu 11% faţă de acelaşi trimestru a anului trecut.

Producătorii români de electrocasnice nu au de ce să se plângă. Oamenii preferă mărfurile lor în primul rând datorită preţurilor. "Din acest depozit, anul trecut, au plecat peste 1 milion de produse la clienţi români. Tendinţa s-a păstrat şi în prima parte a anului 2011. Mare parte din produsele vândute sunt româneşti, cum ar fi maşini de spălat, frigidere sau calculatoare care se ansamblează în spatele meu", spune Cosmin Coman, director logistică.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici