Elinor Ostrom şi Oliver E. Williamson - laureaţii premiului Nobel pentru economie pe 2009

Premiul Nobel pentru economie a fost atribuit, luni, economiştilor americani Elinor Ostrom - prima femeie care obţine prestigioasa distincţie - şi Oliver E. Williamson, pentru studiile lor din domeniul guvernanţei economice, a anunţat comitetul Nobel, informează nobelprize.org.

96 afișări
Imaginea articolului Elinor Ostrom şi Oliver E. Williamson - laureaţii premiului Nobel pentru economie pe 2009

Elinor Ostrom şi Oliver E. Williamson - laureaţii premiului Nobel pentru economie pe 2009 (Montaj foto)

Comitetul Nobel a decis să acorde premiul pentru economie pe 2009 cercetătorilor americani Elinor Ostrom, pentru analiza guvernanţei economice, mai ales a bunurilor comune, şi lui Oliver E. Williamson, pentru analiza guvernanţei economice şi a limitelor firmelor.

În 2008, premiul Nobel pentru economie a fost atribuit americanului Paul Krugman, pentru analiza modelelor de comerţ şi localizarea activităţii economice.

Premiul Nobel este însoţit de un cec de 10 milioane de coroane suedeze (980.000 de euro), sumă ce poate fi împărţită între cel mult trei laureaţi. Ceremonia de înmânare a premiilor Nobel are loc, potrivit tradiţiei, pe 10 decembrie.

Premiile Nobel sunt decernate din 1901, cu excepţia celui pentru economie, instituit în 1968 de Banca centrală din Suedia, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la fondarea acestei instituţii. Premiile au fost create după moartea inginerului suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei, conform voinţei sale din testament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici