Elon Musk lucrează la un start-up de inteligenţă artificială care să rivalizeze cu OpenAI, producătorul ChatGPT

Miliardarul Elon Musk lucrează la lansarea unui start-up de inteligenţă artificială care va rivaliza cu OpenAI, producătorul ChatGPT, a relatat vineri Financial Times, citând persoane familiare cu planurile sale.

482 afișări
Imaginea articolului Elon Musk lucrează la un start-up de inteligenţă artificială care să rivalizeze cu OpenAI, producătorul ChatGPT

Musk, proprietarul Twitter, este în curs de asamblare a unei echipe de cercetători şi ingineri în domeniul inteligenţei artificiale, potrivit raportului FT, şi este, de asemenea, în discuţii cu unii investitori în SpaceX şi Tesla pentru finanţa noua sa companie.

Planul lui Musk pentru această firmă vine la câteva săptămâni după ce un grup de cercetători şi directori din domeniul inteligenţei artificiale, printre care se numără şi el, a cerut o pauză de şase luni în dezvoltarea unor sisteme mai puternice decât GPT-4 de la OpenAI, invocând potenţiale riscuri pentru societate, relatează Reuters.

Musk a obţinut de la Nvidia Corp mii de unităţi de procesare grafică, sisteme care alimentează calculul necesar pentru sarcini intensive, cum ar fi AI şi grafica de înaltă calitate, potrivit FT. Acţiunile companiei producătoare de cipuri, care a refuzat să comenteze pe această temă, au crescut vineri în urma acestei ştiri.

Miliardarul a înregistrat luna trecută o firmă numită X.AI Corp, înregistrată în Nevada, potrivit unui dosar de stat. Firma îl menţionează pe Musk ca unic director şi pe Jared Birchall, directorul general al biroului de familie al lui Musk, ca secretar.

Elon Musk este unul dintre co-fondatorii OpenAI, care a fost iniţiată ca organizaţie non-profit în 2015. El s-a retras din consiliul de administraţie al companiei în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici