Emiratele Arabe Unite vor construi un oraş nepoluant

Dezvoltarea unui oraş nepoluant în Emiratele Arabe Unite, amplasat la periferia Abu Dhabi, va costa circa 22 miliarde de dolari, a anunţat compania controlată de stat Masdar.

2 afișări
Imaginea articolului Emiratele Arabe Unite vor construi un oraş nepoluant

Emiratele Arabe Unite vor construi un oraş nepoluant

Oraşul Masdar va putea găzdui 50.000 de locuitori şi 1.500 de oameni de afaceri, iar în interiorul acestuia nu va circula nicio maşină. Localitatea va fi administrată de firma Masdar, înfiinţată de guvernul de la Abu Dhabi pentru dezvoltarea de energie nepoluantă.

Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, al cincilea mare exportator de petrol din lume, va investi patru miliarde de dolari sub formă de titluri în proiect, iar restul sumei va fi împrumutată, a declarat directorul general al Masdar, Sultan al-Jaber.

"Creăm o serie de instrumente financiare pentru a finanţa proiectul în valoare de 22 de miliarde de dolari. Vom da valoare monetară întregii cantităţi de emisii de carbon care va fi redusă", a afirmat Jaber.

Guvernul Abu habi a anunţat în luna ianuarie că intenţionează să investească 15 miliarde de dolari în Iniţiativa Masdar, care include şi construcţia celei mai mari centrale energetice pe bază de hidrogen.

Oraşul Masdar va fi construit în şapte etape şi va avea în interior şi institute de educaţie şi cercetare, laboratoare şi unităţi de producţie pentru produsele energetice avansate, a adăugat Jaber.

Comunitatea va utiliza un sfert din necesarul de energie al unui oraş de dimensiuni similare şi cu 60% mai puţină apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici