Escroci români şi bulgari, prinşi înşelând cu metode specifice mafioţilor. Spaniolii au destructurat o organizaţie care făcea milioane de euro

75 de membri ai unei asociaţii de pariuri sportive care vizau casele de pariuri au fost arestaţi de Policia Nacional spaniolă şi de Agenţia de Venituri în asociere cu Europol şi Interpol.

6269 afișări
Imaginea articolului Escroci români şi bulgari, prinşi înşelând cu metode specifice mafioţilor. Spaniolii au destructurat o organizaţie care făcea milioane de euro

Escroci români şi bulgari, prinşi înşelând cu metode specifice mafioţilor. Spaniolii au destructurat o organizaţie care făcea milioane de euro

Autorităţile au oferit, astăzi, noi detalii din anchetă. În prima fază a operaţiunii poliţieneşti au fost reţinute 22 de persoane în zonele Madrid, Guadalajara şi Zaragoza şi a fost dispusă sechestrarea a două milioane de euro.

În a doua fază au fost arestate alte 53 de persoane care au acţionat ca şi „cărăuşi” pentru gaşca internaţională, furnizând datele lor personale sau alte informaţii pe diverse platforme de pariuri în schimbul unor bani.

Organizaţia avea două obiective: fie să manipuleze competiţiile sportive, fie să intercepteze imagini de televiziune prin satelit de la casele de pariuri, care nu ştiau că nu au transmis în direct un eveniment.

Banda a folosit un sistem tehnologic sofisticat pentru a frauda casele de pariuri prin interceptarea fluxurilor satelitare şi întârzierea acestora, astfel încât pariurile să poată fi plasate cu rezultate cunoscute, cu excepţia casei de pariuri.

Investigaţiile au început în 2020, când Policia Nacional a detectat o serie de pariuri sportive online suspecte plasate pe evenimente sportive internaţionale.

Românii şi bulgarii mituiau în ţara lor de origine, spun anchetatorii

Investigaţiile au scos la iveală o reţea criminală de origine română şi bulgară, cu sediul în Spania, care avea capacitatea de a mitui concurenţi din ţara lor de origine.

Evenimentele au fost trucate, iar casele de pariuri au fost înşelate cu imagini „difuzate şi amânate” folosind tehnologie de ultimă oră. Banda a creat o reţea criminală complexă pentru a spăla banii obţinuţi din jocuri de noroc.

Odată ce un eveniment a fost ales pentru a paria, pariurile online au fost plasate prin aşa-numiţi „catâri” care locuiau în Spania.

Agenţii au descoperit că organizaţia avea sute de identităţi pentru a plasa pariuri şi a câştiga mari premii în numele unor terţi care, se pare, au fost colectate de persoane diferite, dar în realitate membri ai grupului.

De asemenea, au folosit atât criptomonede, cât şi gateway-uri de plată ca mijloc obişnuit de tranzacţii financiare. Grupul a controlat peste 1.500 de conturi de jocuri.

Au fost confiscate numeroase echipamente IT, 80 de terminale telefonice, două antene satelit mari şi receptoare de semnal, un vehicul de ultimă generaţie, 5.500 de euro în numerar şi 13.000 de euro în bancnote contrafăcute.

În plus, poliţiştii au confiscat un număr mare de cărţi de credit şi documente pe numele unor terţi şi peste 200 de cartele SIM preplătite. Au fost blocate şi 47 de conturi bancare, 28 de conturi de gateway de plată şi 400.000 de euro în criptomonede.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici