Estimări SUA: Producţia mondială de grâu ar putea atinge un nou record în anul agricol 2013-2014

Producţia de grâu la nivel mondial ar putea atinge un nou record în anul agricol următor, 2013-2014, contribuind la refacerea stocurilor şi punând presiune pe preţuri, potrivit estimărilor Departamentului Agriculturii din SUA.

514 afișări
Imaginea articolului Estimări SUA: Producţia mondială de grâu ar putea atinge un nou record în anul agricol 2013-2014

Estimări SUA: Producţia mondială de grâu ar putea atinge un nou record în anul agricol 2013-2014 (Imagine: Thomas Dan - MediafaxFoto)

"În cazul în care nu va fi o recoltă record, în mod cert vom înregistra o revenire la nivelurile din ultimii ani", a declarat economistul-şef al Departamentului Agriculturii, Joseph Glauber, citat de MarketWatch.

În prezent, cotaţiile pentru grâu au scăzut la minimul ultimelor opt săptămâni pe piaţa din Chicago, ca urmare a ninsorilor abundente din SUA, care au alimentat aşteptări privind recuperarea culturilor afectate de secetă. Zăpada asigură apă extrem de necesară în sol, a spus Glauber, adăugând că situaţia se schimbă de la o săptămână la alta. Randamentul culturilor de grâu din regiunea Mării Negre, în special Rusia şi Ucraina, sunt aşteptate să revină la normal, după ce producţia a scăzut cu circa o treime anul trecut.

Preţurile la grâu au crescut pe piaţa internaţională anul trecut, din cauza impactului secetei în ţări cu producţie mare, precum SUA, Rusia şi Australia.

Precedentul record pentru recolta globală de grâu a fost de 696,6 milioane de tone, în sezonul agricol 2011-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici