Euro a atins minimul ultimului an faţă de dolar

Euro şi-a reluat, miercuri, declinul şi a atins un minim al ultimului an faţă de dolar, după ce Standard&Poor’s a retrogradat ratingul Spaniei, inversând tendinţa ascendentă a monedei unice din prima parte a tranzacţiilor.

19 afișări
Imaginea articolului Euro a atins minimul ultimului an faţă de dolar

Euro a atins minimul ultimului an faţă de dolar (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Aurul în schimb a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, în pofida deprecierii puternice a monedei euro, investitorii fiind interesaţi de un plasament sigur, în urma măsurii S&P.

Agenţia a revizuit ratingul Spaniei în scădere cu o treaptă, de la nivelul "AA+" la "AA", anticipând o perioadă mai lungă de creştere economică lentă decât estima iniţial.

În prima parte a şedinţei, avansul euro a fost susţinut de informaţiile privind iminenţa sprijinului financiar pentru Grecia, care ar putea fi mai mare.

Analiştii consideră că retrogradarea ratingurilor Portugaliei şi Spaniei reflectă extinderea riscurilor de creditare în zona euro, ceea ce ar putea crea fisuri în sistemul euro, cu impact negativ asupra monedei unice.

"Euro nu are potenţial de creştere în acest moment", a declarat Win Thin, analist la compania Brown Brothers Harriman & Co. din New York.

La jumătatea tranzacţiilor de la New York, euro era cotat în scădere cu 0,2%, la 1,3140 dolari pe unitate, după un minim din ultimul an, de 1,3114 dolari pe unitate atins în timpul tranzacţiilor electronice.

Preţul aurului spot a ajuns la 1.174,18 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel atins după 4 decembrie, metalul fiind cotat ulterior la 1.171,6 dolari pe uncie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici