Euro atinge un nou maxim istoric faţă de leu. Cursul valutar afişat de BNR

Euro a atins astăzi un nou maxim istoric faţă de leu, BNR afişând un curs valutar de 4,973 lei/euro, cu 0,24% peste nivelul de miercuri, informează Ziarul Financiar.

2912 afișări
Imaginea articolului Euro atinge un nou maxim istoric faţă de leu. Cursul valutar afişat de BNR

De la începutul anului, leul s-a depreciat cu aproape 1% faţă de euro.

Dolarul american este cotat joi la 4,597 lei, tot în urcare, cu 0,35%. Moneda americană rămâne însă sub maximul de 5,179 lei înregistrat în toamna anului trecut.

Francul elveţian este cotat la 5,1061 lei, iar lira sterlină la 5.7169 lei, tot în urcare.

Cursul gramului de aur este 292.2952 lei, în uşoară scădere.

Banca Centrală Europeană a majorat la începutul lunii mai rata dobânzii de referinţă cu 25 de puncte de bază, în contextul în care continuă să lupte împotriva creşterii preţurilor de consum, ratele fiind acum la niveluri nemaiîntâlnite din noiembrie 2008.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici