Euro şi lira sterlină urcă, dolarul scade, pe măsură ce piaţa se orientează către activele de risc

Euro şi lira sterlină au crescut luni în raport cu dolarul american, un activ de refugiu sigur, în timp ce acţiunile europene au crescut, pe fondul speranţelor persistente că China va relaxa restricţiile COVID, scrie Reuters.

10741 afișări
Imaginea articolului Euro şi lira sterlină urcă, dolarul scade, pe măsură ce piaţa se orientează către activele de risc

Euro şi lira sterlină urcă, dolarul scade, pe măsură ce piaţa se orientează către activele de risc

Un sondaj a arătat luni că moralul investitorilor din zona euro s-a îmbunătăţit în noiembrie, aceasta fiind prima creştere din ultimele trei luni, reflectând speranţele că temperaturile mai ridicate din ultima vreme şi scăderea preţurilor la energie vor împiedica raţionalizarea gazelor pe continent în această iarnă.

Investitorii au fost, de asemenea, încurajaţi de faptul că producţia industrială germană a crescut în septembrie, depăşind aşteptările analiştilor. Producţia industrială a crescut cu 0,6% faţă de luna precedentă, a anunţat Oficiul Federal de Statistică.

Euro a crescut cu 0,26%, la 0,9986 dolari, cel mai ridicat nivel din 27 octombrie, în timp ce lira sterlină s-a tranzacţionat la 1,1451 dolari, în creştere cu 0,67% în această zi.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 0,23%, traderii subliniind că investitorii pariază în continuare pe faptul că China va atenua măsurile privind coronavirusul, în ciuda faptului că oficialii au declarat că intenţionează să menţină politica "zero-COVID", care include închideri, carantină şi teste riguroase.

Faţă de un coş de valute, dolarul american a scăzut cu 0,549%, la 110,460, după ce pierduse aproape 2% la sfârşitul săptămânii trecute, în urma informaţiilor potrivit cărora China ar urma să aducă modificări substanţiale politicii sale COVID-19 în următoarele luni.

Investitorii au evaluat, de asemenea, raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA, care a arătat că firmele au adăugat 261.000 de locuri de muncă, peste aşteptări, în octombrie, iar salariile orare au continuat să crească, dovadă a unei pieţe a muncii încă tensionate.

În China, impactul economic al politicii zero-COVID a ţării a fost din nou evidenţiat în cifrele comerciale publicate luni, care au arătat că exporturile şi importurile s-au contractat în mod neaşteptat în octombrie, prima scădere simultană din mai 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici