Europa şi SUA vor înregistra în continuare creşteri economice slabe

Europa şi SUA vor înregistra în continuare creşteri economice slabe, în pofida datelor solide privind economia europeană şi, în special, cea a Germaniei, a declarat economistul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Olivier Blanchard, publicaţiei Le Figaro.

12 afișări
Imaginea articolului Europa şi SUA vor înregistra în continuare creşteri economice slabe

Europa şi SUA vor înregistra în continuare creşteri economice slabe (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

O încetinire a economiei SUA va avea un impact automat asupra creşterii din Asia pe termen scurt, însă "decuplarea" pieţelor emergente de economiile mari este posibilă pe termen mediu, în condiţiile în care statele din America Latină se vor baza tot mai mult pe cererea internă, a afirmat Blanchard.

"Dacă economia americană încetineşte, situaţia va avea un impact automat asupra Asiei, nu enorm, dar semnificativ", a menţionat oficialul FMI.

El apreciază, totodată, că guvernele din zona euro elaborează planuri credibile pentru reducerea deficitelor pe termen mediu, iar conţinutul acestor planuri vor calma mai mult pieţele financiare decât termenele limită precise.

"Dacă este vorba de 2013 sau de 2014 nu este important", a spus Blanchard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici