Eurostat: România, locul 5 în UE în funcţie de deficitul comercial în 2007

România ocupă locul cinci în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de mărimea deficitului comercial aferent anului trecut, după Grecia, Spania, Franţa şi Marea Britanie, potrivit datelor Biroului european de statistică, Eurostat.

18 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România, locul 5 în UE în funcţie de deficitul comercial în 2007

Eurostat: România, locul 5 în UE în funcţie de deficitul comercial în 2007

Deficitul comercial al României s-a situat anul trecut la 21,6 miliarde de euro, în urcare cu aproape 45% comparativ cu 2006, se arată într-un comunicat al Eurostat.

Astfel, exporturile au fost de 29,4 miliarde de euro, iar importurile de 51 de miliarde de euro.

Valoarea deficitului anunţat de Eurostat este apropiată de cea publicată de Institutul Naţional de Statistică, de 21,5 miliarde de euro.

Cel mai ridicat nivel al deficitului a fost consemnat în Marea Britanie, valoarea acestuia situându-se la 132,6 miliarde de euro.

România se plasează, în acelaşi timp, pe locul nouă la nivelul UE, în funcţie de deficitul comercial aferent lunii ianuarie, la egalitate cu Cehia şi Luxemburg.

Datele Eurostat arată că, în prima lună a anului, deficitul României a fost de 0,5 miliarde de euro.

La nivelul UE, deficitul aferent anului trecut a fost de 185,1 miliarde de euro, provenit din importuri de 1.423 miliarde de euro şi exporturi de 1.238 miliarde de euro.

Comerţul UE s-a dezvoltat în 2008 în raport cu toţi partenerii importanţi, cu excepţia SUA, se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici