EVERGENT  Evergent Investments a crescut averea acţionarilor săi cu 19,4% in 2021 şi propune un dividend cu randament de 5,39%

Consiliul de administraţie convoacă Adunarile generale ordinară şi extraordinară pentru 28/29 aprilie 2022.

157 afișări
Imaginea articolului Evergent Investments a crescut averea acţionarilor săi cu 19,4% in 2021 şi  propune un dividend cu randament de 5,39%

Consiliul de administraţie al EVERGENT Investments a hotărât convocarea Adunarilor generale extraordinară şi ordinară ale acţionarilor pentru dată de 28/29 aprilie 2022. Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi supuse votului acţionarilor sunt: aprobarea unui nou program de răscumpărare a propriilor acţiuni, repartizarea unui dividend cu un randament de 5,39% din rezultatul net al exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021, şi aprobarea rapoartelor financiare individuale şi  consolidate aferente exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021.

Compania continuă să returneze valoare acţionarilor săi şi propune acordarea de dividende în valoarea de 62,3 milioane de lei, cu o valoare a dividendului de 0,065 lei/acţiune, un randament de 5,39% şi payout de 41,7%. Ratele de distribuire ale dividendelor din ultimii ani demonstrează, atât predictibilitatea acordării de dividende acţionarilor pe o baza consistentă, cât şi stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit poziţia financiară puternică pe piaţă.

EVERGENT Investments menţine politică de remunerare a acţionarilor printr-un mix optim între o politică predictibilă de dividend şi programe anuale de răscumpărare. Astfel, propune un nou program  de răscumpărare a maxim 28.025.000 acţiuni, reprezentând 2,856% din capitalul social, din care maxim 19.625.000 acţiuni vor fi răscumpărare la un preţ maxim per acţiune de 2,2 lei în scopul reducerii capitalului social, prin anularea acţiunilor şi maxim 8.400.000 acţiuni prin operaţiuni în piaţă, în vederea distribuirii către angajaţii, administratorii şi directorii societăţii, în cadrul unor programe de tip “stock option plan”.

„ Anul 2021 a fost un an deosebit de dinamic şi plin de provocări pentru toate sectoarele de activitate, dar noi am continuat implementarea strategiei pe termen lung, aspect care ne defineşte. Am depăşit, astfel, pragul de semnificaţie de 500 milioane EURO (2,553 miliarde lei) la 31 decembrie 2021, însemnând o creştere cu 19,4% a averii acţionarilor noştri. De asemenea, am generat un rezultat net de 149,3 milioane lei, cu 102% mai mare faţă de valoarea bugetată. Rezultatul net este compus din profitul net de 46,4 milioane lei şi câştigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 102,9 milioane lei. Acest rezultat ne permite să plasăm capital în noi investiţii, în timp ce continuăm politică predictibilă de remunerare a acţionarilor prin dividend şi programe de răscumpărare pentru a returna valoare acţionarilor noştri.

Deşi economia a continuat să se redreseze în 2021, ineficientele determinate de pandemie au pus o presiune enormă pe lanţurile de aprovizionare contribuind substanţial la creşterea inflaţiei. În 2022 observăm conturarea unei perioade de incertitudine, şi din cauza conflictului din Ucraina cu implicaţii şi modificări structurale ale economiei globale.

Aşadar, activăm într-un domeniu în care singură constanţa este schimbarea însă, nu este o misiune uşoară să livrezi performanţă în mod continuu. Printr-o abordare activă bazată pe expertiză şi experienţă echipei dar şi adaptabilitatea strategiei, deciziile noastre de investiţii generează valoare pentru întreg spectrul stakeholderilor” - a declarat domnul Claudiu Doros, Preşedinte Director general. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici