EXCLUSIV: În premieră, Guvernul promite FMI că bugetele companiilor vor fi gata în maximum o lună

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că bugetele companiilor de stat pentru anul viitor vor fi înaintate Ministerului Finanţelor în cel mult o lună de la aprobarea bugetului de stat, pentru principalele companii feroviare, cu dificultăţi financiare, bugetele urmând să fie prezentate mai devreme.

133 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: În premieră, Guvernul promite FMI că bugetele companiilor vor fi gata în maximum o lună

EXCLUSIV: În premieră, Guvernul promite FMI că bugetele companiilor vor fi gata în maximum o lună (Imagine: Shutterstock)

De cele mai multe ori, bugetele tuturor companiilor de stat sunt înaintate ministerului şi aprobate de Guvern chiar şi în vara anului respectiv.

Proiectul de buget va fi aprobat joi, 14 noiembrie, de Guvern şi este programat să fie votat în Parlament la începutul lunii decembrie.

Angajamentul de aprobare mai rapidă a acestor bugete a fost însă introdus acum în scrisoarea convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în această lună.

În acelaşi document, obţinut de MEDIAFAX, Guvernul promite că rămâne la fel de hotărât în a "consolida transparenţa" operaţiunilor derulate de către companiile de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici