EXCLUSIV Ministrul Turismului: Până în decembrie se va relua activitatea birourilor de promovare externă

Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a început procedura de închidere a birourilor de promovare turistică externă şi că sunt etape de parcurs, de la inventare până la contracte de chirie. Dobre spune că până în decembrie se va relua activitatea acestor birouri.

181 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Ministrul Turismului: Până în decembrie se va relua activitatea birourilor de promovare externă

EXCLUSIV Ministrul Turismului: Până în decembrie se va relua activitatea birourilor de promovare externă

“Săptămâna viitoare, în cadrul Comitetului Consultativ în Turism, vom discuta despre reorganizarea acestor birouri de promovare externă, în ceea ce priveşte ţările în care trebuie să existe acestea, dar şi extinderea numărului acestora. Vom urmă paşii pentru reorganizarea acestora prin crearea, cu ajutorul Ministerului Muncii, a ataşatului în turism. Apoi continuăm discuţiile cu MAE pentru tot ceea ce este necesar pentru organizarea concursurilor. Ne dorim că până în decembrie oamenii care vor lua concursurile să fie la post”, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Turismului.

Reamintim că, Ministerul Turismului a elaborat un proiect de act normativ pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, care prevede, pe lângă modificări de organigramă, desfiinţarea reprezentanţelor externe ale acestei instituţii.

Ministerul s-a arătat nemulţumit de modul în care s-ar fi decontat anumite cheltuieli.

"Contrar tuturor normelor în vigoare aplicabile misiunilor externe, la nivelul reprezentanţelor externe ale Ministerului Turismului nu a existat un plafon maxim al cheltuielilor pentru chirie, ci a fost doar o condiţie referitoare la suprafaţă admisă, care, conform raportului Curţii de Conturi, nici această nu a fost respectată de unii angajaţi ai acestor birouri. S-au constatat, de asemenea, discrepanţe majore la chiriile pentru birouri şi locuinţele angajaţilor între reprezentanţe din ţări comparabile că nivel de trăi, acestea variind între 1347 de euro şi 5357 de euro/ lună. Astfel, s-a ajuns la situaţia că peste 70% din totalul bugetului alocat birourilor externe să reprezinte cheltuieli cu chiriile. Unele reprezentanţe nu au prezentat, la solicitarea conducerii instituţiei, contractele de închiriere a spaţiilor sau anexele la acestea pentru prelungirea duratei lor", se arăta într-un comunicat al ministerului.

Viitorii reprezentanţi vor fi angajaţi prin concurs, cu mandat de patru ani, nu pe perioada nedeterminată cum sunt acum.

Conform comunicatului, reprezentanţii din cadrul birourilor de promovare turistică a României vor beneficia de autonomie administrativă, dar activitatea lor fi coordonată de şefii misiunilor diplomatice din ţările în care se va consideră necesară prezenţa instituţională a Ministerului Turismului. De asemenea, Ministerul Turismului va decide relocarea unor birouri de promovare turistică în ţări care pot fi furnizoare de turişti pentru România (de exemplu, ţările scandinave şi BENELUX), dar numărul total al reprezentanţelor externe va rămâne de 14.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici