EXCLUSIV Parlamentarii analizează introducerea unei amnistii fiscale pentru firme şi persoane fizice

La nivel parlamentar se analizează posibilitatea introducerii unei amnistii fiscale pentru persoanele fizice şi juridice care au datorii depăşite la plată, au confirmat, pentru MEDIAFAX, Eugen Teodorovici, preşedintele comisiei de Buget-Finanţe din Senat şi purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

1258 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Parlamentarii analizează introducerea unei amnistii fiscale pentru firme şi persoane fizice

EXCLUSIV Parlamentarii analizează introducerea unei amnistii fiscale pentru firme şi persoane fizice

“La nivel parlamentar se analizează posibilitatea introducerii unei amnistii fiscale pentru persoanele fizice şi juridice care au datorii depăşite la plată. Trebui să gândim un proiect care îi vizează nu numai pe cei care au datorii la stat, pe răii platnici, ci şi pe cei care s-au conformat. Dacă aceştia din urmă, la final de an nu şi-au achitat tot, să facem nişte reduceri. Trebuie gândit pe modelul Ordonanţei 44 din 2015, la care să se adauge şi o prevedere pentru cei care se conformează în mod voluntar. Vorbim de cei care din motive neimputabile lor nu au putut să-şi achite datoriile la Stat. Dacă Statul le-a creat probleme şi au intrat în această situaţie atunci trebuie să beneficieze de anumite facilitate. Mă refer la întârzierea rambursării TVA-ului, de exemplu. Nu vorbim despre răi platnici. Fiindcă unul a plătit la timp, iar altul nu a plătit şi rulează banii. Trebuie să fie un tratament egal în piaţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Teodorovici, preşedintele comisiei de Buget-Finanţe din Senat.

Informaţia a fost confirmată şi de Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD. Acesta a precizat, pentru MEDIAFAX, că: “Este depusă o iniţiativă parlamentară care urmează să fie analizată şi coordonată cu celelalte politici guvernamentale. Dar, atenţie, chiar dacă este o iniţiativă a parlamentarilor PSD, ea nu a fost încă dezbătută şi aprobată de forurile de conducere ale partidului şi nici corelată cu prevederile noului Cod Fiscal”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici