Experţii fiscali: normele de aplicare a noului Cod Fiscal modifică legea, ceea ce e nelegal

Românii au la dispoziţie doar două zile pentru a înţelege cum trebuie aplicat noul Cod. Experţii fiscali spun că nu este nimic de înţeles, pentru că normele sunt confuze şi nelegale.

37 afișări
Imaginea articolului Experţii fiscali: normele de aplicare a noului Cod Fiscal modifică legea, ceea ce e nelegal

Experţii fiscali: normele de aplicare a noului Cod Fiscal modifică legea, ceea ce e nelegal (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Este vorba despre o serie întreagă de modificări aduse ordonanţei de modificare a Codului Fiscal prin intermediul normelor metodologice, ceea ce este nelegal. Aceste norme sunt un simplu draft, făcut în grabă. Este în dezbatere publică fără a fi fost mai întâi dezbătut cu experţii", ne-a declarat Emilian Duca, expert fiscal. Unul dintre exemplele date de el este faptul că în norme nu se precizează concret ce contribuţii sociale vor plăti angajaţii care au venituri din activităţi independente, respectiv dacă este vorba despre 16,5% sau despre 37,3%.

Premierul Emil Boc a declarat recent că normele vor fi aprobate până la sfârşitul acestei luni. În momentul de faţă însă ele abia au fost scoase în dezbatere publică, proces care va dura doar două zile, ţinând cont că Guvernul a anunţat că acestea vor fi aprobate pe 2 august.

Citeşte mai multe despre normele de aplicare a noului Cod Fiscal pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici