Exportăm de două ori mai multe banane decât morcovi şi pepeni!

Deşi România este o ţară cu imens potenţial agricol şi producem porumb, grâu şi roşii, iată că datele oficiale arată că, paradoxal, exportăm banane, citrice şi chiar cafea mai mult decât produsele tradiţionale.

74 afișări
Imaginea articolului Exportăm de două ori mai multe banane decât morcovi şi pepeni!

Exportăm de două ori mai multe banane decât morcovi şi pepeni! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Am putea fi unul dintre cei mai mari producători agricoli la nivel european, însă am ajuns să exportăm legume şi fructe pentru ca apoi să le importăm la un preţ dublu sau chiar triplu.

În plus, statisticile arată că nu dăm la export doar roşii, castraveţi sau porumb, produse specifice pentru clima ţării noastre. În ultimii ani, pe lista alimentelor exportate şi-au făcut loc bananele, curmalele şi chiar cafeaua. Paradoxul abia aici începe: cantitatea vânduta este în unele cazuri de două ori mai mare decât cea de morcovi sau de tomate.

Citeşte mai multe despre legumele şi fructele exportate de România pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici