Exportul de electricitate a crescut la cinci luni cu 27%

România a exportat în intervalul ianuarie-mai cu 27% mai multă electricitate comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a importat cu aproape 26% mai mult.

302 afișări
Imaginea articolului Exportul de electricitate a crescut la cinci luni cu 27%

Exportul de electricitate a crescut la cinci luni cu 27% (Imagine: Shutterstock)

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că în primele cinci luni ale acestui an România a exportat 4,5 TWh de energie. Exporturile de energie în perioada ianuarie-mai 2014 au fost de 3,5 TWh.

Exportul de energie din primele cinci luni este echivalent cu necesarul anual al celor mai mari doi consumatori de energie din România, Alro Slatina (3 TWh pe an) şi ArcelorMittal Galaţi (1,5 TWh).

Exportul de energie a fost în perioada analizată de 1,7 TWh, faţă de 1,3 TWh în primele cinci luni din 2014.

"Per total, soldul import-export a crescut de la 2,2 la 2,8 TWh în favoarea exportului", potrivit ANRE. Cele mai mari volume exportate, de peste 1 TWh, au fost înregistrate în lunile ianuarie şi aprilie, în timp ce cele mai mari importuri au fost realizate în ianuarie şi mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici