Exporturile României au scăzut cu 18% în primele şase luni, a treia cea mai mare scădere din UE

  • România e pe locul trei în clasamentul statelor europene cu cele mai mari scăderi ale valorii exporturilor în primele şase luni
  • În prima jumătate a anului, România a exportat bunuri de peste 28 mld. de euro
  • În topul scăderilor se află Luxemburg şi Franţa
223 afișări
Imaginea articolului Exporturile României au scăzut cu 18% în primele şase luni, a treia cea mai mare scădere din UE
România este pe locul trei în UE în clasamentul statelor cu cele mai mari scăderi ale valorii exporturilor de bunuri în primele şase luni, conform datelor Eurostat. În primele şase luni din an, România a exportat bunuri de 28,4 miliarde de euro, în scădere cu 18% faţă de perioada similară din 2019.
 
Cele mai mari scăderi ale exporturilor de bunuri au fost în Luxemburg (-29% în primul semestru din 2020 faţă de primele şase luni din 2019) şi în Franţa (-21%), urmate de România (-18%). La polul opus, cu cele mai mici scăderi din UE în ceea ce priveşte valoarea exporturilor în primele şase luni, se află Danemarca (-4%), Irlanda (-5%) şi Olanda (-9%).
 
În ceea ce priveşte deficitul comercial, România se află, în primele şase luni din 2020, pe locul patru în UE în funcţie de nivelul acestui indicator, după Franţa, Spania şi Grecia. Astfel, în prima jumătate a anului, deficitul comerţului internaţional cu bunuri din România a fost de 8,8 miliarde de euro, mai mare decât în perioada similară din 2019 (când deficitul comercial a fost de 7,9 miliarde de euro).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici