Exxon cedează locuri în Consiliul de Administraţie unui fond de investiţii preocupat de mediu

  • Un mic fond de investiţii a dat miercuri o lovitură majoră Exxon Mobil Corp.
  • Asta în condiţiile în care acţionarii au ales cel puţin doi dintre directorii nominalizaţi de fond în consiliul de administraţie al gigantului petrolier.
  • A fost o bătălie de câteva luni asupra planurilor de mediu ale companiei.
99 afișări
Imaginea articolului Exxon cedează locuri în Consiliul de Administraţie unui fond de investiţii preocupat de mediu

Exxon cedează locuri în Consiliul de Administraţie unui fond de investiţii preocupat de mediu

Conform Reuters, succesul fondului Engine No.1 a provocat un şoc într-o industrie energetică care se confruntă cu problemele legate de schimbările climatice.

Pachetul de acţiuni al deţinut de Engine No.1 în Exxon - un gigant cu o valoare de piaţă de aproape 250 de miliarde de dolari - valorează doar 50 de milioane de dolari.

Rezultatul vine peste presiunile cu care se confruntă CEO-ul Exxon, Darren Woods, care a făcut campanie pentru a convinge acţionarii să depăşească provocarea, argumentând că firma îşi diversifică activitatea, iar profiturile nu vor fi afectate.

Sub Woods, Exxon a suferit o pierdere de peste 20 miliarde de dolari anul trecut şi a încetinit investiţiile în emisii mai reduse de carbon în comparaţie cu rivalii săi.

"Salutăm noii directori, Gregory Goff şi Kaisa Hietala, în consiliul de administraţie şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu ei în mod constructiv", a spus Woods la finalul adunării acţionarilor Exxon.

Exxon a răspuns mai lent la problemele legate de schimbările climatice, prognozând încă mulţi ani de creştere a cererii de petrol şi gaze şi dublându-şi investiţiile pentru a-şi creşte producţia - spre deosebire de rivalii mondiali care şi-au redus investiţiile în combustibili fosili.

BlackRock, al doilea cel mai mare acţionar al Exxon, s-a alăturat disidenţilor, sprijinindu-i pe cei nominalizaţi de Engine No.1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
exxon,
conducere,
mediu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici