Fabrica de zahăr din Luduş a fost cumpărată de doi investitori români independenţi de la Grupul cooperativ Tereos

Grupul cooperativ Tereos a anunţat, miercuri, semnarea preluării activităţii sale de producere a zahărului din România, de la Luduş, de către doi investitori români independenţi. Este vorba de Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, investitori în domeniul agroalimentar şi alimentar de consum, conform comunicatului transmis de gigantul industrial Tereos. Angajaţii fabricii din Ardeal au primit asigurări că nu îşi vor pierde locul de muncă.

4121 afișări
Imaginea articolului Fabrica de zahăr din Luduş a fost cumpărată de doi investitori români independenţi de la Grupul cooperativ Tereos

Oficialii Tereos au anunţat că se bucură că au găsit un cumpărător pentru fabrica de zahăr de la Luduş, în privinţa căreia Grupul anunţase că are planuri să o închidă în anul 2021.

Francezii de la Tereos au cumpărat fabrica Zahărul Luduş din România acum aproximativ un deceniu, în 2012. Conform presei locale, Fabrica de zahăr din Luduş a intrat în producţie în 1960.

Anul trecut, în mandatul lui Adrian Chesnoiu la conducerea Ministerului Agriculturii, se vehicula chiar varianta ca fabrica de zahăr din Luduş să fie cumpărată de statul român, în parteneriat cu fermierii.

Urmează negocieri cu fermierii

„Este un proiect curajos pe care am vrut să îl demarăm cu scopul de a relansa producţia de zahăr din ţară în acest an. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece sfecla de zahăr din campania de toamnă 2023, în regiunea Luduş, trebuie să fie contractată în curând. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschişi colaborării şi vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajaţi că îşi vor păstra locurile de muncă”, a transmis Mihaela Neagu, investitor independent.

Citiţi continuarea pe www.gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici