Facebook, acuzat că ar fi trimis informaţii false Uniunii Europene în timpul preluării WhatsApp

Reglementatorii antitrust din Uniunea Europeană (UE) au acuzat Facebook că a furnizat informaţii înşelătoare în timpul procesului de preluare a WhatsApp, compania putându-se confrunta cu o amendă de 1% din cifra de afaceri, potrivit Reuters.

435 afișări
Imaginea articolului Facebook, acuzat că ar fi trimis informaţii false Uniunii Europene în timpul preluării WhatsApp

Facebook, acuzat că ar fi trimis informaţii false Uniunii Europene în timpul preluării WhatsApp (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Reclamaţiile trimise către Facebook nu vor avea impact asupra aprobării fuziunii în valoare de 22 de miliarde de dolari, potrivit unei declaraţii a Comisiei Europene publicate marţi.

Problema vizează schimbarea politicii private a WhatsApp din august potrivit căreia ar împărtăşi câteva numere de telefon ale utilizatorilor cu Facebook, declanşând investigaţii din partea a numeroase autorităţi de protecţie a datelor din Uniunea Europeană.

Comisia susţine că Facebook viza în notificările achiziţiei că nu ar fi responsabil procesul de îmbinare a conturilor celor două companii.

„În declaraţia de azi, Comisia apreciază preliminar că, în ciuda declaraţiei Facebook şi a răspunsului din timpul analizei fuziunii, posibilitatea tehnică de a combina ID-urile utilizatorilor Facebook cu ID-urile utilizatorilor WhatsApp exista în 2014”, potrivit Comisiei.

„În această fază, Comisia este îngrijorată că Facebook a trimis intenţionat sau din neglijenţă informaţii incorecte sau înşelătoare Comisiei, încălcând reglementările de fuziune ale Uniunii Europene”, potrivit declaraţiei.

Facebook trebuie să răspundă până pe 31 ianuarie. Dacă afirmaţiile Comisiei sunt confirmate, aceasta poate amenda companie cu 1% din cifra de afaceri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici