Facebook discută cu Apple o nouă versiune a aplicaţiei Home pentru aparate mobile

Facebook discută cu Apple despre proiectarea unei noi versiuni a aplicaţiei sale pentru aparatele mobile, numită Home, destinată iPhone, ca urmare a numărului tot mai mare de utilizatori care accesează reţeaua socială de pe dispozitive cu ecrane mai mici.

218 afișări
Imaginea articolului Facebook discută cu Apple o nouă versiune a aplicaţiei Home pentru aparate mobile

Facebook discută cu Apple o nouă versiune a aplicaţiei Home pentru aparate mobile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această lună, Facebook a lansat un soft numit Home pentru sistemul de operare Android, iar în prezent negociază cu Apple şi Microsoft extinderea aplicaţiei pe alte platforme, a declarat Adam Mosseri, director pentru produse la Facebook, transmite Bloomberg.

El a precizat să discuţiile sunt în curs şi nu a fost nimic finalizat.

În condiţiile în care majoritatea utilizatorilor accesează Facebook prin intermediul dispozitivelor mobile, directorul general Mark Zuckerberg caută mijloace prin care să îi menţină conectaţi cât mai mult, astfel încât să atragă cât mai multă publicitate.

Circa 70% din smartphone-uri la nivel mondial funcţionează cu sistemul de operare Android, iar 21% cu sistemul iOS al Apple, potrivit companiei de cercetare a pieţei Gartner.

Purtătorii de cuvânt al Apple şi Microsoft au refuzat să comenteze.

Pe iPhone softul Home ar fi adaptat preferinţelor Apple şi ar putea arăta cu totul diferit de versiunea pentru Android, a spus Mosseri.

Aplicaţia Home a fost proiectată pentru versiuni noi de telefoane cu sistem Android, între care cele fabricate de Samsung Electronics şi HTC. Home poate fi instalat de pe Google Play, magazinul online de aplicaţii al Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici