Facturile la utilităţi pot fi plătite, cu comision zero, prin platforma Ghişeul.ro. Primul furnizor de utilităţi înscris în platformă

Utilizatorii platformei Ghişeul.ro vor putea plăti de luni şi facturile pentru utilităţi, cu zero comision la tranzacţii, a anunţat Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

1112 afișări
Imaginea articolului Facturile la utilităţi pot fi plătite, cu comision zero, prin platforma Ghişeul.ro. Primul furnizor de utilităţi înscris în platformă

Facturile la utilităţi pot fi plătite, cu comision zero, prin platforma Ghişeul.ro

Potrivit unui comunicat al ADR, începând de luni, Compania Apa Nova devine primul furnizor de utilităţi înrolat în platformă, iar cei peste 130.000 de clienţi ai companiei - persoane fizice şi persoane juridice - vor putea plăti facturile cu cardul, pe internet. Astfel, utilizatorii Ghişeul.ro vor putea accesa, numai după autentificare, o nouă secţiune de plăţi - „Utilităţi”.

„Ca urmare a modificărilor legislative iniţiate de ADR, Ghişeul.ro trece la nivelul următor. Utilizatorii au acum la dispoziţie plata online pentru serviciile Apa Nova. Ghişeul.ro este singura platformă de plăţi online pentru amenzi, taxe şi servicii publice care nu percepe comision”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Acesta a făcut un apel la cetăţeni şi companii să nu se lase înşelaţi de site-urile care folosesc facilităţile Ghişeul.ro pentru a percepe comisioane de până la 50 de lei la fiecare plată.

Ghişeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăţi: impozite şi taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizaţia de circulaţie provizorie, plata anuală de întreţinere pentru administrarea cimitirelor şi crematoriilor umane din Bucureşti, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane - toate cu zero comision pentru utilizatori.

Platforma Ghişeul.ro a ajuns la 1.078.323 de utilizatori şi a procesat aproape 2 milioane de tranzacţii, în valoare de 820.636.007,31 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici