Falsuri chinezeşti de iPhone 5, scoase pe piaţă înainte ca Apple să lanseze modelul original

Versiunea iPhone 5 a telefonului de ultimă generaţie produs de Apple a fost falsificată în China încă înainte de lansarea modelului original şi pusă în vânzare, sub numele "hiPhone 5", pe platforma de comerţ online Taobao, la preţul de 200 de yuani (31 de dolari).

1476 afișări
Imaginea articolului Falsuri chinezeşti de iPhone 5, scoase pe piaţă înainte ca Apple să lanseze modelul original

Falsuri chinezeşti de iPhone 5, scoase pe piaţă înainte ca Apple să lanseze modelul original

Dacă un cumpărător doreşte un model "mai veritabil", care să semene într-o măsură mai mare cu modelul original al Apple, trebuie să plătească de patru ori mai mult, circa 800 de yuani, potrivit comercianţilor dintr-o piaţă de telefoane mobile din Shanghai, citaţi de cotidianul local Daily Express.

"Uitaţi-vă aici. Nu e acelaşi lucru cu cele de 300-400 de yuani", a spus unul dintre vânzători, indicând un telefon de 850 de yuani.

Copia "hiPhone 5" este bazată pe imagini "scăpate" în presă ale modelului iPhone 5, care urmează să fie lansat de Apple. Smartphone-ul chinezesc este mai subţire şi are colţuri mai puţin rotunjite comparativ cu modelul iPhone 4, aflat deja pe piaţă. Copia este foarte uşoară, aproape ca o jucărie din plastic, la fel ca majoritatea telefoanelor mobile piratate, potivit cotidianului.

Statele occidentale au criticat repetat China pentru încălcarea la scară largă a drepturilor de proprietate intelectuală, dar bunurile piratate, de la ceasuri de firmă la genţi şi software, pot fi găsite uşor în magazine.

În luna iulie un blogger american a stârnit o adevărată furtună în presă după ce a postat poze cu un fals magazin Apple, din Kunming, care vindea însă produse originale ale grupului, între care şi iPhone-uri. Reuters a descoperit, de asemenea, în China un magazin identic cu cele ale retailerului suedez de mobilă Ikea.

Apple, care urmează să lanseze în câteva luni ultima versiune a iPhone 5, a vândut 20,34 milioane de telefoane iPhone în ultimul trimestru, nivel record, chiar dacă cel mai nou model a fost introdus pe piaţă în urmă cu peste un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici