Familia Porsche-Piech a preluat controlul total la Porsche SE, acţionarul majoritar al Volkswagen

Familia Porsche-Piech a redevenit acţionar unic al Porsche Automobil Holding SE, acţionarul majoritar al Volkswagen, prin preluarea participaţiei de 10% deţinută de fondul suveran al Qatarului.

570 afișări
Imaginea articolului Familia Porsche-Piech a preluat controlul total la Porsche SE, acţionarul majoritar al Volkswagen

Familia Porsche-Piech a preluat controlul total la Porsche SE, acţionarul majoritar al Volkswagen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate acţiunile comune ale Porsche SE sunt din nou deţinute de familiile Porsche şi Piech. Astfel ne afirmăm încrederea în viitorul prosper al Porsche SE ca acţionar al Volkswagen AG", a declarat într-un comunicat Wolfgang Porsche, preşedintele board-ului grupului, transmite Bloomberg.

Familia Porsche-Piech şi Qatar Holding au convenit să nu precizeze valoarea tranzacţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Porsche Albrecht Bamler.

La cotaţia bursieră înregistrată luni dimineaţă la Frankfurt, compania germană este evaluată la 18,6 miliarde euro.

Singurul activ al Porsche Automobil Holding SE este participaţia de 50,7% la Volkswagen.

Volkswagen a preluat anul trecut celelalte active ale Porsche SE, inclusiv producătorul de automobile de lux Porsche AG, după o tentativă eşuată de fuziune a celor două companii.

Porsche se confruntă cu mai multe litigii în Germania cu privire la tentativa de preluare a Volkswagen de acum patru ani. Mai mulţi investitori cer despăgubiri în valoare totală de 5,4 miliarde de euro, acuzând holdingul că nu a informat piaţa cu privire la planul de preluare. Porsche a respins acuzaţiile în mai multe rânduri.

Fondul suveran al Qatarului deţine şi 17% din acţiunile Volkswagen şi a anunţat că intenţionează să păstreze pachetul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici