Farmache demisionează din funcţia de director general al BVB

Stere Farmache a anunţat, joi, că va demisiona din funcţia de director general al BVB, însă va rămâne preşedinte al Bursei, şi a nominalizat-o pe Anca Dumitru, director în cadrul operatorului de piaţă, pentru a ocupa în următoarele şase luni poziţia rămasă vacantă.

83 afișări
Imaginea articolului Farmache demisionează din funcţia de director general al BVB

Farmache vrea să demisioneze din funcţia de director general al BVB (Imagine: Mediafax Foto)

"Decizia este consistentă cu strategia Bursei de Valori. Acum o lună jumătate - două am luat decizia, în Consiliu, ca Bursa să devină o societate deschisă, o societate publică şi credem că în spiritul acestei decizii trebuie să adoptăm standarde de guvernanţă corporativă foarte clare. Listarea la Bursa de Valori Bucureşti va trebui să găsească Bursa într-o structură de guvernanţă corporativă, în care funcţia de preşedinte să fie separată de cea de director general", a declarat Farmache, la postul The Money Channel.

El a adăugat că momentul separării funcţiilor de director general şi preşedinte al BVB nu ar fi fost bine venit în timpul procesului de listare sau chiar înainte de listarea Bursei pe propria platformă.

Farmache a confirmat că va răspunde favorabil propunerii primite şi că va rămâne în funcţia de preşedintele al Consiliului Bursei până la sfârşitul mandatului, la finalul anului 2009.

"Domnul Farmache a invocat ca motiv primirea unei oferte tentante din mediul privat, cu luni bune în urmă. Farmache a anunţat că răspunde favorabil propunerii primite şi că intenţionează să renunţe la funcţia de director al Bursei de Valori Bucureşti, dar va rămâne preşedintele Consiliului", a declarat joi pentru MEDIAFAX Petru Prunea, preşedintele SSIF Broker şi membru în Consiliul Bursei.

Stere Farmache este director general al BVB încă de la reînfiinţarea acesteia în 1995. În luna decembrie a anului trecut, el a fost ales şi preşedinte al Bursei, înlocuindu-l pe Septimiu Stoica.

În perioada 1994-1995, Farmache a fost director general al Diviziei de Supraveghere Asigurări şi Reasigurări din Ministerul de Finanţe şi a participat la realizarea cadrului legal pentru desfăşurarea activităţii firmelor de asigurări şi de supraveghere a acestora.

Anterior, între 1992 şi 1994, el a ocupat poziţia de director general al Agenţiei de Valori Mobiliare din cadrul aceluiaşi minister, iar din 1987 până în 1992 a fost director de departament în Ministerul de Finanţe.

Farmache este expert contabil, evaluator, auditor şi profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici