Febra mişcării: românii lasă anual 300 mil euro în centrele de fitness

Dacă treci seara pe lângă clădirile de sticlă care au împânzit marile oraşe din România vezi sute de oameni pedalând la biciclete sau alergând pe banda rulantă.

38 afișări
Imaginea articolului Febra mişcării: românii lasă anual 300 mil euro în centrele de fitness

Febra mişcării: românii lasă anual 300 mil euro în centrele de fitness (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Pe o piaţă aflată încă în stadiu incipient de dezvoltare, românii lasă anual în sălile de fitness circa 270-330 mil. euro, conform unui calcul realizat de ZF care ia în considerare faptul că doar patru din 100 de români merg la sala de fitness în fiecare lună, conform unui studiu european, iar în medie un român cheltuieşte lunar circa 25-30 de euro pentru un abonament.

Piaţa sălilor de fitness din România a început să se contureze la începutul anilor 2000, când pe lângă sălile deschise la parterul blocurilor şi cluburile private dezvoltate de antreprenorii independenţi, au pătruns operatori internaţionali. Însă investiţiile masive în această piaţă s-au reflectat în ultimii trei ani când, conform unei estimări ZF care ia în calcul valorile anunţate de principalii jucători, acestea însumează circa 15 mil. euro.

Citeşte mai multe despre piaţa sălilor de fitness din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici