Fed: Procesul de recuperare al economiei mondiale va fi, probabil, lent, iar riscurile persistă

Economia mondială pare a fi început procesul de recuperare, după o contracţie severă în ultimul an, însă acesta va fi, probabil, lent, iar riscurile persistă, potrivit preşedintelui Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed), Ben Bernanke.

32 afișări
Imaginea articolului Fed: Procesul de recuperare al economiei mondiale va fi, probabil, lent, iar riscurile persistă

Fed: Procesul de recuperare al economiei mondiale va fi, probabil, lent, iar riscurile persistă

"După o contracţie severă în ultimul an, activitatea economică pare să se stabilizeze, în Statele Unite şi în străinătate, iar perspectivele unei reveniri pe creştere sunt bune", se arată în discursul pe care Bernanke trebuie să-l prezinte, vineri, 21 august, la o conferinţă anuală a Fed.

Oficialul american consideră că economia SUA a depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei.

"Chiar dacă am evitat ce era mai rău, ne vom confrunta, în continuare, cu provocări majore", a adăugat el, avertizând că "recuperarea va fi înceată la început, şomajul urmând să scadă gradual".

Pieţele financiare mondiale, încă afectate de criză, vor continua să se confrunte cu probleme, iar dificultăţile întâmpinate de populaţie şi companii la accesarea de credite constituie un motiv de îngrijorare, consideră Bernanke.

Criza a evidenţiat nevoia adoptării unor măsuri rapide pentru rezolvarea vulnerabilităţilor structurale din sistemul financiar, cu precădere în privinţa regulilor stabilite de state.

Oficialul american trebuia să susţină discursul la o conferinţă organizată de Rezerva Federală din oraşul Kansas, eveniment la care participă mebri ai conducerii băncilor centrale din toată lumea şi economişti importanţi.

Germania şi Franţa au ieşit din recesiune, iar economia americană pare a se stabiliza, după ce criza financiară şi declinul activităţii economice au determinat desfiinţarea a aproape şapte milioane de slujbe în Statele Unite.

Fed a coborât dobânda cheie la zero şi a introdus lichidităţi de aproximativ un miliard de dolari în pieţele financiare pentru a combate criza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici